Wednesday, January 5, 2011

yess aku berjaye jugak!!!!!

korang nampak x bar youtube kat kanan blog aku nie???
setelah berjam2 aq kusutkan otak aku yg memang kusut nie aku berjaye gak buat bar 2 n autoplaykan dye dari fullscreen n manual play sebelum nie....
fuhh!!!! berpeluh2 buat bende alah nie,asyik kene wat experiment je naseb bek jadi :)
banyak cite pown xgune kan bek aku tunjuk je

  •  first aku g kat youtube then copy embed code
  • then paste embed code kat tempat biase
  • then <object width="425" height="350"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/OdT9z-JjtJk"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/OdT9z-JjtJk" type="application/x-shockwave-flash" width="425" height="350"></embed></object>
  • nak jdkan dye autoplay, just letak "&autoplay=1" selepas video ID kirenye mcmnie lah hasilnye: 
  • <object width="425" height="350"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/OdT9z-JjtJk&autoplay=1"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/OdT9z-JjtJk&autoplay=11" type="application/x-shockwave-flash" width="425" height="350"></embed></object>
  • lepas 2 tukarkan <object width="425" height="350"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/OdT9z-JjtJk&autoplay=1"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/OdT9z-JjtJk&autoplay=11" type="application/x-shockwave-flash" width="425" height="350"></embed></object> mengikut saiz yg korang nak
  • dan hasil nye yg aku buat:<object width="160" height="25"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/g9h7kEqPMNw?&amp;fs=1&amp;hl=en_US&autoplay=1" /><param name="allowFullScreen" value="false" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="http://www.youtube.com/v/g9h7kEqPMNw?fs=1&amp;hl=en_US&autoplay=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="false" width="160" height="25"></embed></object>








nielah hasil aku membodek2 kod kat atas 2.....
dah lame aku try buat bende nie...hari nie baru dapat hehehe :)

2 comments:

Aimi Razman said...

hey, tahniah!

kentangkiler said...

heyy back :) main2 kod je thankzz